Norsk Luftfartsmuseum

NASA kommer til Norsk Luftfartsmuseum

Publisert: 29-09-2017

Det er duket for en spennende høst på Norsk Luftfartsmuseum med verdensrommet i fokus.

19 oktober kommer NASA til Bodø for å vise oss det nye James Webb romteleskopet som er hundre ganger kraftigere enn forgjengeren Hubble teleskopet. James Webb teleskopet skal sendes ut i verdensrommet i 2018 og er helt unik. NASA er nå på turne for å inspirere unge og skape interesse rundt romforskning. Hvor kommer universet fra? Er vi alene?

 

Foredraget med filmfremvisning av filmen «In to the unknown» kommer til å bli tilgjengelig for påmeldte skoleklasser. Det vil også bli mulighet for samtaler med NASA ingeniører som har arbeidet med teleskopet og en forsker fra prosjektet. Norsk Luftfartsmuseum samarbeider med First Scandinavia om dette besøket og vi setter opp to foredrag for skoleklasser, ett klokken 09.00 og ett klokken 11.00. På grunn av stor pågang fra interesserte, så setter vi også opp et foredrag på kvelden klokken 19.00 som er åpent for alle å melde seg på, med inngang på 160 kroner.

Det er i samarbeid med Northrop Grumman sin Corporate Citizenship avdeling, at NASA kommer til Norge for å promotere STEM-utdanninger (Science, Technology, Engineering og Mathematics) og STEM-karriere til ungdom, samt spre interesse for romforskning. Av de som kommer er finske Ritva Keski-Kuha Deputy Telescope Manager og Alberto Conti, som er Innovation manager for NG. 

Ikke gå glipp av denne muligheten. Påmelding på mail: ta@luftfartsmuseum.no