Norsk Luftfartsmuseum

Få med deg vår Internasjonale Etterretningskonferanse

Publisert: 05-10-2018

30. november arrangeres den internasjonale Need To Know konferansen her på Norsk Luftfartsmuseum. Kald krig, spionasje og etterretning er hovedtemaene under konferansen, som er gratis og åpen for alle.

Konferansen fungerer som et møtested for Europas fremste forskere innen dette feltet, og andre som er interessert i etterretningshistorie hvor det presenteres ny forskning, det inspireres til dialog og det utveksles kunnskap mellom deltagerne. Need To Know har vært avholdt årlig siden 2010, og er innstiftet av Center for Kald Krigs Studier ved Syd-Dansk Universitet og det polske Institutt for Nasjonal Erindring – i samarbeid med en rekke universiteter og forskningsinstitusjoner i Nord-Europa.

Sjekk ut hjemmesiden og meld deg på Need to Know her

 

Forsker og historiker Karl Kleve fra Norsk Luftfartsmuseum står i bresjen for arrangementet og gleder seg å avholde den åttende Need to Know. – Årets tema er Access to Secrets, et spennende tema om hvordan vi kan få økt tilgang på kilder og arkiver. Et vanlig problem er at mange land enda har lukkede filer og sitter på mange hemmeligheter som vi ikke får tilgang til, forteller Kleve. I tillegg er det fokus på etterretning og ytringsfrihet. 

Foto: Rune Nilsen

Les også: Prestisjemuseum i Berlin snuser på Bodø-samarbeid

Norsk Luftfartsmuseum har et fagmiljø knyttet til Kaldkrigshistorie og denne kompetansen har også vært med å muliggjøre planene for nytt Kald Krig museum i Bodø, som er planlagt å åpne i 2024. – At vi fortsetter å være en arena for faglig utveksling inne dette temaet, og styrker denne kompetansen er både viktig og riktig i forhold til museets målsetninger om troverdighet og faglig utvikling, sier kommunikasjonsrådgiver Tina Andersen.