Norsk Luftfartsmuseum

Ny festival med flybyen som tema

Publisert: 10-01-2018

Vi gleder oss over å være deltaker i samarbeidsprosjektet som skal skape en forrykende folkefest på Mørkved i juni. 

Det er Innstranda idrettslag og Bertnesdagan som har vært initiativtagere, med bakgrunn i at Bertnesdagan kunne trenge en ny drakt. 

Ifølge Trond Vegard Seivåg fra Innstranda var det naturlig at noe måtte gjøres. – Bertnesdagene hadde en lokal folkesamling og var på Bertnes, nå er den flyttet til Mørkved og har et annet format, noe som gjør at det ikke lenger er Bertnesdagene. Da har man mulighet til å tenke hvordan man kunne få dette mer relevant for publikum, sier Seivåg.

Dermed har dette blitt et samarbeid med Midnattsolrittet, som har skapt folkefest på Mørkved i juni. Temaet for festivalen er Flybyen Bodø, et tema som er veldig relevant for tiden. Dermed har vi på Norsk Luftfartsmuseum kommet sammen med Luftfartstilsynet, Avinor, Ny by – Ny flyplass og Smart Bodø, for å skape godt innhold på junidagene på Mørkved.

 Ser frem til å skape en fantastisk festival med flytema: Fra venstre: Torbjørn Ludvigsen fra Innstranda Idrettslag, Hanne Jakhelln fra Norsk Luftfartsmuseum, Marianne Bahr Somonsen fra Smart By, Inger Hilde Tobiassen fra Avinor og Trond Seivåg fra Innstranda Idrettslag

Målet er at vi skal skape en festival for folk i Bodø, for barnefamilier og unge, og ikke minst å kunne gi folk en mulighet til å påvirke alle de spennende prosjektene som er på gang i Bodø. Marianne Bahr Simonsen fra Smart Bodø sier at de har et behov for å få komme i kontakt med folket i Bodø. – Det er få som går inn og leser rapporter fra det arbeidet vi holder på med, og vi vil gjerne få en bedre kontakt med de som skal leve i denne byen og dra nytte av disse prosjektene, sier hun.

I januar starter arbeidet med å planlegge innholdet  i disse dagene, og vi på Norsk Luftfartsmuseum gleder oss til å ta fatt med å skape noe veldig spennende på Mørkved. Følg med!