partnair ulykken

Foredrag: Flyulykken som endret luftfarten for alltid!

Publisert: 16-05-2017

Finn Heimdal og Grete Myhre ledet undersøkelsene og hadde oppfølgingen av de pårørende etter en av Norges verste flyulykke. Hvordan kunne Havarikommisjonens rapport etter Partnair-ulykken revolusjonere flysikkerheten?

Ulykken fant sted i 1989, og er betegnet som en av Norges største flyulykker. Et passasjerfly fra Partnair på vei til Hamburg styrtet i havet og 55 mennesker omkom. Partnair-ulykken og undersøkelsen som fulgte, fikk markant betydning for sikkerheten i luftfarten både nasjonalt og internasjonalt. Erfaringene endret også arbeidet med oppfølging av pårørende i senere ulykker.

Søndag kan du møte Finn Heimdal og Grete Myhre på Norsk Luftfartsmuseum. Begge har tidligere vært Direktør ved Havarikommisjonen for sivil luftfart (HSL).
Finn Heimdal ledet undersøkelsen av Partnair-ulykken og Grete Myhre hadde ansvaret for oppfølgingen av de pårørende.

Foredraget holdes blant vrakdeler av flyet i vår sivile luftfartsutstilling søndag 21. mai 2017 kl. 14:00-15:00

Ordinær inngangsbillett.

convair vraket